Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

In Vino Lidia születésnapi esemény

In Vino Lidia születésnapi esemény

2024.február 12.-e egy különleges nap volt számunkra, hiszen egy emlékezetes rendezvénynek az egyik állomásaként adtunk otthont gyárunkban, az In Vino Lidia születésnapnak, melyet Füle Lídia együttműködésével hoztuk létre. A születésnapi programon vendégül láttunk neves borászokat és borral foglalkozó szakembereket, akik megtekinthették a kristálypohár készítés folyamatát. Az esemény középpontjában nem csak a borok, hanem a kristálypoharaink is álltak, hiszen a kiváló borászok borait kóstoltuk meg Halimba Crystal poharakból.

Gyárlátogatás, avagy a kristálypoharak születése


A nap első része gyárunkban, Halimbán kezdődött, ahol a vendégek betekintést nyertek a kristálypoharak készítésének folyamatába. A látogatók megtapasztalhatták, hogyan válik a kvarchomok közel 1500°C-os hőmérsékleten folyékony üveggé. A forró üvegmassza formálása igazi művészet, amelyet szakembereink elképesztően összehangolt mozdulatokkal végeznek. Az üvegfúvó a fúvócső segítségével fújja buborék alakúra az üvegolvadékot, majd egy faformába helyezi, amelyet előzőleg a pohár pontos alakjára esztergáltak. Az elkészült poharakat ezután lassan hűtőszalagon hűtjük, hogy elkerüljük a feszültségek kialakulását, majd gondos kezek pattintják le a „kapnit”, csiszolják és égetik be a szájperemet, hogy tökéletes felületet kapjanak. A szigorú minőségbiztosítási rendszerünk mellett, gyakorlott minőségellenőreink garantálják, hogy csak a legjobb darabok kerüljenek a fogyasztók asztalára. A bátrabb vendégeinknek lehetőségük volt az üvegfújás kipróbálására is.

A nagy pohár teszt a tapolcai Loft studionban


A gyárlátogatás után a program Tapolcán folytatódott a Loft studion-ban, ahol érkezéskor a Törley képviseletében, Gancs Zoltán Gasztro, HoReCa kereskedelmi vezetővel együtt Törley Francois pezsgővel köszönthettük vendégeinket. A koccintás után egy fenséges büféebéd következett a Dobosi Birtokközpont jóvoltából. A nap egyik csúcspontja a nagy pohár teszt volt, ahol a borászok egy a maguk által választott borukat egy vezetett borkóstoló keretében mutathatták be a borkedvelőknek, majd együtt három különböző Halimba Crystal kézi gyártású kehelyből kóstolhatták meg. Ezután jött a szakmai értékelő, ahol még a borászokat is meglepte mennyire más és más arcát tudja mutatni a bor a kelyhek csészeformájától függően. A szakmai értékelés vezetője Piskor Fanni borszakértő, márkanagykövetünk és Füle Lídia közgazdász, borértő, az In Vino Lidia márka tulajdonosa volt. A nagy pohár teszt közben a vendégek közelebbről megismerkedhettek a borászokkal és boraikkal, valamint a Halimba Crystal gyönyörű poharaival és jó hangulatú kötetlen beszélgetések alakultak ki. A szakmai nap során találkozott a maximalizmus és a tökéletességre való törekvés a bor iránti szenvedéllyel, mely a kristálypohár és a borkészítés folyamatát is egyaránt végig kíséri. Bár a két szakma igen távol áll egymástól mégis a cél közös, tökéletes élményt adni a fogyasztónak. Az In Vino Lidia ismét összehozta a szakma képviselőit egy vidám hangulatú, támogató csapatmunkára, ezzel megköszönve a korábbi egy év közös munkáját.

Borászok, akik részt vettek a nagy pohár teszten:

- Pécsi Egyetemi Borbirtok - Pécs /PTE Zenit 2022/

- Dobosi Pincészet - Szentantalfa /Nivegy-völgy Olaszrizling 2022/

- Söptei Zsolt Pincészete - Csopak /Varázslat Olaszrizling 2020/

- Bujdosó Pincészet - Balatonlelle /Our Sea Sauvignon Blanc 2021/

- Androsics Birtok - Balatonöszöd /Chardonnay Sur Lie 2022/

- Nyakas Pince - Tök /Menádok Budai Chardonnay 2022/

- Gál Pincészet és Szőlőbirtok - Szigetcsép /Gál Rosé Cuvée(KF,PN,CF) 2023/

- Szentpéteri Borpince - Kiskőrös /Szentpéteri Néró Rosé 2023/

- Bárdos Pincészet - Nagyréde /Cabernet Franc 2019/

- Ipacs Szabó Birtok - Siklós /Ég és Föld között 2019/

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a felejthetetlen élményeket, valamint a Loft studion-nak a tökéletes helyszínt a borkóstoló megvalósításához!

Az oldal tetejére