Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Történetünk

„Halimba Crystal – A múlt és a jelen”

Magyarországon az erdőségek hasznosítása miatt létesítették az üveghutákat. Az első bakonyi üveghutákat 1700 -as években alapították, és a Veszprémi Püspökség városlődi uradalmának erdőségeiben működtek (Pille a mai nevén Városlőd, Csehbánya, Németbánya), három az Eszterházy család cseszneki uradalmában, (Lókút, Pénzeskút, Somhegy) míg a nagyvázsonyi Zichy család Úrkúton két hutát alapított. Az első huták működtetésére bajor családokat telepítettek le, és termékeik eljutottak az egész Dunántúlra, sőt az alföld egyes településeire is.

A Bakonyalján az üveg gyártás a mai napig fennmaradt, és újra a fénykorát éli.

Halimbán 1995 -ben épült meg az első huta, ahol helyi szakembereket, és mesterembereket foglalkoztattak. A 2003 -ban történt tulajdonosváltásnak köszönhetően, az akkori kis huta hatalmas fejlődésnek indult, az új tulajdonossal új szemlélet is érkezett: a minőség, az innováció, és a termelékenység tekintetében. A tradíció és a hagyományos kézi üvegfúvás azonban maradt, hisz ezt az értéket képviseli az új tulajdonos is.

2015 óta saját márkanévvel „halimba-crystal” is piacra kerülnek ezek a kiváló minőségű üvegtermékek, minden alkalomra és italtípushoz megtalálható a tökéletes pohár.

Az egykori kis huta mára több mint 180 főt foglalkoztató manufaktúrává nőtte ki magát, és jelenleg is a világ több mint 20 országába exportáljuk termékeinket.

 

Az üvegfúvás története

 

„Halimba Crystal – A teremtés csodája”

Az üveg gyártásának manufakturális technikája lényegében nem változott az elmúlt 2000 év során, már a rómaiak is ezt a technikát alkalmazták. A Római Birodalom létrejöttével terjedt el az üvegfúvás és a fúvott üveg mindennapi feladatokra való alkalmazása. A középkorra Velence vált az üveggyártás jelentős központjává. A muranói velencei üvegkészítők a kifejlesztett formázási technikájukkal már kristálytiszta, finom üvegárut állítottak elő. Az 1820-as években a szíriaiak feltalálták az ún. fúvócsövet, mellyel az üvegfúvás egyik legfontosabb innovációja valósult meg, majd az üvegfúvási technikák teljes skáláját fejlesztették ki a feltalálást követő évtizedeken belül.

A legfontosabb azonban soha nem változik: az üvegolvasztó kemencében megolvadt üveg elindul hosszú útjára, és számos ember keze munkája alakítja, formázza, figyeli és óvja míg a termék csomagolásra kerül.

A forró olvadt massza átalakulása gyönyörű kristály termékké maga a teremtés csodája.

 

Vállalati értékeink

 

„Halimba Crystal – A hagyományainkban a jövő”

A Halimba Crystal termékei az elegáns modern dizájnt ötvözik a hagyományos kézi üvegfúvás technikájával. A márkanév már a kezdetektől összekapcsolódott a kiváló minőségű ólommentes kristályból készült, kézműves manufaktúrában gyártott termékkel. A hagyomány és az innováció minden egyes kristálypoharunkban a legkiválóbb üvegművészetté olvad össze.

Vállalatunk szerves részét képezik a legmodernebb technológiák, de legnagyobb értékeinket munkatársaink jelentik, akiknek tudása gyakran generációkon át öröklődik. Hiszünk kézműves szakembereink magas szintű tudásában és a hagyományok őrzésében és mindent megteszünk azért, hogy tovább tudjuk adni tudásunkat, ezt a kincset, a jövő számára.

 

Minőség

 

„Halimba Crystal – Az életre szóló minőség”

Kizárólag prémium minőségű ólommentes kristályüvegből dolgozunk. Termékeink különlegessége abban is rejlik, hogy az alapanyagainkat folyamatos minőségi ellenőrzés mellett, csak a legkiválóbb forrásokból szerezzük be. Termékeink a modern kor igényeinek megfelelően mosogatógépben is moshatóak.

Kézműveseink szakértelme garantálja, hogy minden egyes üvegtermékünk a márkánk által képviselt magas színvonalon és minőségben kerüljön vásárlóinkhoz.

 

Minőségi italfogyasztás

„Halimba Crystal – A minőségi italfogyasztás márkája”

Számunkra a részletek teszik különlegessé az alkalmakat, melyben a poharak minősége is döntő szerepet játszik. Kollekcióinkat az elegancia és a finom vonalak jegyében alkotjuk: a vékony szájperem, a hosszú kecses szár és a könnyű súly az, amely megadja termékeink különlegességét. Ezeknek az ismertetőjegyeknek azonban nemcsak formai, hanem célozott, praktikus funkciói is vannak, elősegítve a különböző italok egyedi aromáit, ezáltal az italfogyasztást egy igazi élménnyé varázsolva. A vékony szájperem kialakításának célja, hogy minél kisebb akadályt képezzen az ajkak és ital között, a kecses szár pedig a könnyed, elegáns kézbentartást teszi lehetővé.

Az oldal tetejére