Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ha szilveszter, akkor pezsgő

Ha szilveszter, akkor pezsgő

A több évezredes tradíció alapján szilveszterkor szokás durrogtatni és hangoskodni, amellyel könnyen el lehet űzni az óév összes bánatát. Éjfélkor csak gazdagságot hozó italt szabad fogyasztani, mert a hagyomány szerint az újévben nem kell semmiben sem hiányt szenvednünk. A pezsgő fogyasztás kezdetben a felső réteg, vagyis az elit számára volt elterjedt, hiszen luxus italként emlegették. A pezsgő gyártása kezdetben igen csekély volt, ezért csak a tehetősek tudták megvásárolni, mert nagyon magas áron kínálták őket. A változás 1850-ben következett be, amikor beindult a pezsgő nagyipari gyártása. A kínálat megnőtt, így már az alsó rétegek számára is elérhetővé vált a pezsgő.

Milyen pezsgőt és miből fogyasszuk ?

Manapság már hatalmas a pezsgők kínálata, nagyon sokféle pezsgőt ihatunk. A legfinomabbak viszont még mindig a hagyományos módszer alapján készült típusok. A legnépszerűbbek viszont a pezsgők egyszerűbb változatai a habzóborok, melyeket gyöngyözőbor, frizzante és spumante néven is emlegetünk. Ez a könnyű ital nem más, mint egy friss, gyümölcsös bor szénsavval dúsítva. A legfinomabb és legnépszerűbb pezsgőkön túl viszont a leggyakoribb pezsgőtípus a tankpezsgő. A gyártáshoz használt acéltartályról kapta a nevét. Ezeknek a pezsgőknek az ízvilága egyszerűbb, mivel az acéltartályokba kész bor, cukor és borélesztő keveréke kerül, ami erjedésnek indul. Az erjedés során keletkező szén-dioxid szénsavként beépül a borba.

A pezsgőt egyértelműen pezsgős pohárból fogyasszuk. Vannak többfunkciós poharak is, melyekből szintén lehet pezsgőt fogyasztani, mint például a Halimba Pezsgős-Koktélos pohár. Ez a pohár nem csak koktéllal, de pezsgővel töltve is remekül mutat.

Nézz körül pezsgős pohár kínálatunk között és szerezd be kedvenc pezsgős poharad az új év köszöntésére.

https://www.halimba-crystal.com/halimba-crystal/koktelos-354

 

Az oldal tetejére