Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Konyak

Konyak

A konyak tipikusan az az ital, amely bármilyen alkalomhoz tökéletes választás, akár egy nyári összejövetelhez a barátokkal, vagy egy hideg téli estéhez is. A konyak egyben elegáns és izgalmas ital. Egy eredet védett italról van szó, ami attól olyan különleges, hogy kizárólag Charente megye hat bizonyos régiójából származhat. Az itt termő szőlőből készül, amire szigorú szabályok vonatkoznak. Mindösszesen kilencfajta fehér szőlő kerülhet bele, amelyből három típusnak kötelezően benne kell lennie. Az elkészítéséhez kétszakaszos lepárlást alkalmaznak, melyet követően fehér Limousin vagy Troncais tölgyfahordóban érlelik legalább két esztendőn keresztül. Tehát egy igen összetett és precíz folyamatról van szó, melynek eredménye magáért beszél.

Konyakot az étkezés után érdemes fogyasztani tisztán, hiszen akkor nyújtja a legteljesebb élményt.

Ha a régebbi évjáratokat ízleled meg, akkor a konyakot ajánlott tisztán fogyasztani jég nélkül. Ha igazán ínyenc vagy, első körben mindenképpen tisztán kóstold meg a konyakot, ha valamilyen rövidítést látsz a palackon.

Rövidítések a palackon:

- V.S. : Very Special - Nagyon különleges

- V.S.O.P. : Very Superior Old Plane - Legalább négy évig érlelték hordóban

- X.O. : Extra Old - Legalább hat évig érlelték

A konyak ideális hőmérséklete, ha 17-20 Celsius fok közé van hűtve, így lesz igazán tökéletes az élmény.

A konyak összetettségéhez különleges pohár szükséges. Jellemzői a rövid szár és a széles gömb alakú csésze, melynek nagy felülete lehetővé teszi az illatok és a konyak jegyeinek felszabadulását.

Tartalomhoz tartozó címkék: konyak pohár szőlő
Az oldal tetejére