Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Üvegtermékek ápolása

Üvegtermékek ápolása

Hogyan érjünk el tökéletes eredményt?

 

Azért vásárolta meg ezeket a gyönyörű üvegtermékeket, hogy nagyszerű élményt okozzon, most megmutatjuk, hogy egy kis odafigyeléssel hogyan tudja ezt az élvezetet minden napra megőrízni. Kérjük olvassa el ezt a rövid útmutatót az üvegtermékek ápolásáról, hogy még hosszú ideig élvezhesse termékét.

Termékápolási tippek

A szájjal fúvott, kézi gyártású üvegtermékek mosogatógépben moshatóak, még akkor is ha a szájperem és a szár vékony kialakítású, a termékeket biztonságosan beteheti a mosogatógépbe.
Csak a következő pontokat kell betartani: kérjük helyezze el a poharakat a mosogatógépben egymástól megfelelő távolságra, hogy a poharak ne érintsék meg egymást és ne érjenek hozzá semmi egyéb tárgyhoz.  A poharaknak stabilan kell állniuk, hogy megakadályozzuk az esetleges feldőlést, ha lehetséges, használjanak erre a célra kialakított kosarakat, ezáltal elkerülheti a karcolódás problémáját.

Mosogatógép használata

Miután a poharak a mosogatógépben megfelelő helyzetbe kerültek és megbizonyosodott róla, hogy a poharak nem érintenek semmilyen más anyagot, mint pl fémet, bögréket stb., akkor már csak ki kell választani a megfelelő mosogatási programot.
Minél tovább érintkezik a víz és a mosószer a poharakkal, és minél forróbb a víz, annál nagyobb az irizálás és a homályosodás veszélye. Ennek elkerülése érdekében mindenképpen rövid mosogatási programot és maximum 50 C fokot válasszon. Sok mosogatógép rendelkezik már speciális üvegmosási programmal, ebben az esetben ezt használja.
Ha a mosási program véget ért, kérjük nyissa ki az ajtót, hogy a gőz el tudjon távozni. Ne hagyja benn a mosogatógépben a poharakat, minél hamarabb ürítse ki a mosogatógépet.

Mosószer kiválasztása

Néhány mosogatógépes tabletta maradványokat hagyhat az üveg felszínén, ezért olyan mosószert válasszon, amelyet speciálisan “üvegbarátnak” jelölnek.

Kézi mosogatás

Csak abban az esetben mossa el az üvegpoharakat kézzel, ha nincs mosogatógépe vagy ha a gép belső magassága nem megfelelő az üvegpoharak magasságához.
Ebben az esetben mosogassa el a poharakat meleg vízben egy kis mosogatószer hozzáadásával.
Fontos, hogy soha ne fogja egyszerre a kehely csészéjét és a kehely talpát, mert bármilyen a szárra gyakorolt csavarás, nyomás hatása a szár eltöréséhez vezethet. 
Csak a kehely csészéjét fogja a kezében.

Kézi törlés mosogatás után

Javasoljuk, hogy a kelyhek mosás utáni eltörléséhez használjan mikroszálas polírkendőt, így gyorsan megszárad az üveg és nem hagy maga után semmilyen szöszt.
Soha ne tartsa egyszerre a kehely csészéjét és a kehely talpát, mert bármilyen a szárra gyakorolt csavarás, nyomás hatása a szár eltöréséhez vezethet.  Először a kehely csészéjét fogja meg a törlőkendővel és törölje át kívül-belül, aztán fogja meg a kehely talpát  és gondosan törölje át a talpát is.

Tartalomhoz tartozó címkék: tisztítás
Az oldal tetejére