Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Sauvignon blanc

Sauvignon blanc

A Sauvignon blanc egy francia eredetű szőlőfajta, amely benne van a top 10-ben és minden fontosabb bortermelő országban megtalálható. Neve a francia sauvage, vagyis a vad szóból ered. Bőtermő és korán érő fajta, fontos oda figyelni a zöld munkára és a megfelelő alanyra is. Népszerűsége az elmúlt években igen csak nő, ma már az egyik legkedveltebb fehérszőlő-fajta a hazánkban.

A bor rendkívül gazdag és könnyen értelmezhető aromákkal rendelkezik. A Sauvignon blanc borai általában frissek és szomjoltó gyümölcsösséggel rendelkeznek. Igazi szomjoltó nyári ital, tisztán és fröccsként is népszerű a kora tavasztól késő őszig tartó időszakban. A közepes test és alkohol, az üde savak, a bodzavirág, az egres, a csalán és a füves tónusok mellett ritkábban fordul elő benne itthon a trópusi gyümölcs, a guava és a passiógyümölcs kombináció.

A rendkívül gazdag aromák miatt remekül párosítható friss salátákkal, medvehagymával, spárgával, halakkal, citrusos fogásokkal, kecskesajttal és krémlevesekkel. Akár frissen fogyasztjuk akár érleljük, mindig ügyeljünk arra, hogy tartsuk állandó, hűvös hőmérsékleten, közvetlen napfénytől és hőtől védve, hogy a minőségét a lehető legjobban és legtovább megőrizzük. A hűtőből kivéve mindig 8-10°C-on kínáljuk egy hozzá méltó kristály fehérboros pohárból.

Az oldal tetejére