Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

Milyen bort milyen borospohárból?

Milyen bort milyen borospohárból?

Ha a finom borok szerelmese vagy és szeretnéd, hogy azok íze maximálisan kibontakozzon, akkor biztos lehetsz benne, hogy poharaink a borélmény fokozására lettek tervezve.

Poharaink célja, hogy a borélményt egyedivé és kifinomultabbá tegyék, így minden egyes korty különleges élményt nyújt.

A maximális ízélményhez elengedhetetlen a megfelelő poharak használata.

A fehérborokhoz és vörösborokhoz más poharakat használunk, mivel a boroknak különböző sajátosságaik vannak, és a megfelelő pohár kiválasztása segít kiemelni ezeket a jellegzetességeket, javítva ezzel az ízélményt.

Néhány ok, amiért eltérő poharakat használunk:

Illatok és aromák: A vörösborok jellemzően intenzívebb illatokat és aromákat tartalmaznak, míg a fehérborok visszafogottabbak. A vörösboros poharak szélesebb szájukkal segítenek az intenzív illatoknak és aromáknak a kibontakozásban, míg a fehérboros poharak szűkebb szájukkal koncentrálják a finom illatokat.

Hőmérséklet: A fehérboros poharak kisebb űrtartalmúak, hogy a bor hűvösen maradjon, míg a vörösboros poharak nagyobbak, hogy a bor hőmérséklete emelkedhessen.

Oxigénérzékenység: A vörösborok általában nagyobb oxigénérzékenységgel rendelkeznek, és az oxigénnel való érintkezés segít az ízek kibontakozásában. A fehérborok általában kevésbé oxigénérzékenyek, mivel a legtöbb fehérbort fiatalon, frissen fogyasztjuk.

F E H É R B O R O S   P O H A R A K

Elegáns, vékony szárú poharak: A hosszú szár segít megőrizni a bor hűvös hőmérsékletét, miközben az ízét is fokozza.

Könnyed és modern formatervezés: Az egyszerű, de stílusos megjelenés segít az elegancia és az íz harmonikus találkozásában, így minden kortyban élvezhető az igazi borélmény.

V Ö R Ö S B O R O S   P O H A R A K

Széles talp és hosszú szár: A széles talp stabilan tartja a poharat, a hosszú szár pedig lehetővé teszi, hogy a bor ne melegedjen túl a kéz érintésétől, így az ízélmény változatlan marad.

Nagy űrtartalom: A vörösborok igénylik a levegőztetést, mert az oxigénnel való érintkezés segíti az ízek és aromák kibontakozását.

Termékeink kiváló minőségű, ólommentes kristályüvegből készülnek. Az ólommentes kristályüveg rendkívül tiszta és átlátszó, ami azt eredményezi, hogy a borok természetes színének és ragyogásának megőrzése érdekében ideális választás.

Ezenkívül az ólommentes kristályüveg rendkívül tartós és ellenálló, így életre szóló minőséggel rendelkezik.

 

 

Az oldal tetejére