Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelvünk értelmében.

A vízfogyasztás fontossága

A vízfogyasztás fontossága

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a folyamatos és bőséges víz fogyasztása. Már a nagyon csekély kb. 2%-os vízveszteség is jelentős traumákat okoz a szervezetben. Amikor a szomjúságot érezzük már jó ideje dehidratált állapotban van a szervezetünk, ezért ne várjuk meg ezt az állapotot hanem óránként fogyasszunk kb. 2 dl vizet szomjúságérzet nélkül is.

 

8 ok, hogy miért érdemes elegendő mennyiségű vizet fogyasztani:

1.       Szabályozza a testhőmérsékletet.

2.       Szabályozza az anyagcserét, ezáltal segít kordában tartani a testsúlyt.

3.       Csontjaink több, mint 20%-a víz, így szükséges az egészséges csontsejtek képzéséhez.

4.       Szemünk több, mint 95%-ban tartalmaz vizet, tehát látásunk egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik a víz.

5.       Lehetővé teszi a tápanyagok oldását, szállítását és felszívódását, ezáltal csökkenti a kiszáradás veszélyét.

6.       A víz biztosítja agyunk és idegrendszerünk számára a megfelelő működést. Agyunk több, mint 75%-a víz, így elengedhetetlen a jó memória és az éles gondolkodás biztosításáért.

7.       A vízbevitel megindítja a nyirokkeringést, így a szervezetbe került és ott keletkezett méreganyagokat, melléktermékeket és a felesleges folyadékot kitakarítja.

8.       Vérünk több, mint 80%-a vizet tartalmaz, ezért vízre van szüksége a vérkeringés megfelelő működéséhez és az új vérsejtek képzéséhez.

 

Azért, hogy ne feledkezz meg a folyamatos folyadékbevitelről, válassz különleges vizes poharaink közül, melyekből élmény vizet fogyasztani.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: pohár víz vizes poharak
Az oldal tetejére